15 Mart 2012 Perşembe

Tarif : Fırında Pırasa



Merhaba ,

Aslında bu tarifi koymakta biraz tereddüt ettim… çünkü pırasa herkesçe sevilen bir sebze olmadığından bir de ‘diyet versiyonu hiç çekilmez’ olabilir J yine de benim gibi ‘sebze olsun, taştan olsun’ diyenler ve hep aynı sebzeleri yemekten sıkılanlar için tarifi paylaşmaya karar verdim.

Bu yemeğin ortaya çıkışı yani uydurmam da! ilginç. Kayınvalidem, mısır ununun içine pırasa ekleyerek, yağdan da hiç kısmayarak- 1 bardak civarında!- lezzetli bir börek yapıyormuş.. ben bunu duyar duymaz hemen diyetime göre modifiye etmeye karar verdimJ tabi ki bol mısır unu, yağ ve az miktarda pırasadan oluşan tarifi tersine çevirdiğimde, bol pırasa, birkaç kaşık mısır unu ve sıfır yağ gibi bir tarif çıktı ortayaJ baktım ki , çok kuru olacak, yakışacak ne varsa ekledim… Sonuç ; pırasa sevenler için zeytinyağlının yerini tutmayabilir elbet ama biz ailecek lezzetli bulduk J Deniz bile !

Malzemeler :

Pırasa
1 su bardağı lor peyniri/ya da diyet beyaz peynir
1 kaşık zeytinyağı
2 kaşık light yoğurt
2 yumurta
2 kaşık mısır unu
½ su bardağı light süt
Maydanoz ya da dereotu
Karabiber, pulbiber, tuz, nane

Pırasaları ince ince kıyıp yukarıdaki tüm malzemelerle harmanladıktan sonra yağlı kağıt serilmiş borcama dökerek 170 derecelik fırında yaklaşık 1,5 -2 saat kadar pişiriyoruz. Evde dereotu olmadığı için maydanoz kullandım ama dereotunun daha çok yakışacağını sanıyorum.Bir uyarı ; ben yaparken hangi malzemeleri koyacağıma o anda  karar verdiğim için, sos kısmını önceden karıştırıp pırasaya eklemek gibi kolay bir yol seçmedim. Siz öyle yapın J

Afiyet olsun, kalori olmasın

Sevgiler ,
Gülşah

Hiç yorum yok: