9 Şubat 2012 Perşembe

Tarif : Fırında peynirli kabak

Merhaba diyet dostları,

Hepimizin bildiği fırında kabak yemeğinin diyet versiyonunu paylaşacağım bugün …

Malzemeler
4 kabak
2-3 adet yeşil ya da kırmızı biber
1 yumurta
1 bardak light süt
4-5 yemek kaşığı lor ya da diyet beyaz peynir
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Bol maydonoz ya da dereotu
Karabiber, fesleğen

Yumurta, süt, peynir, zeytinyağı, maydonoz(dereotu), karabiber ve fesleğeni karıştırıyoruz.Daire şeklinde doğradığımız kabak ve halka biberleri bir fırın kabına koyuyoruz, hazırladığımız karışımı üzerine döküp karıştırıyoruz. Üzerinin yanmaması için bir folyo ya da yağlı kağıt örtüp, önceden ısıtılmış fırında 1,5 saat kadar pişiriyoruz. Biraz daha fazla kaloriyi göze alanlar üzerine light kaşar peynir serperek de pişirebilir J

İkinci pişirmemde soğanlı versiyonunu denedim. Yukarıdaki malzemeler değişmiyor, sadece 1 iri soğanı, 5-6 diş sarımsak ve daire şeklinde doğranmış bir havuçla 1 kaşık zeytinyağında kavuruyoruz. Biraz soğuduktan sonra üzerine yukarıdaki peynir karışımını aynen ekliyoruz. Kabak ve biberlerimizle karıştırıp aynı şekilde fırına veriyoruz. Bunun daha lezzetli olduğunu söylemeyelim. Bir dahakine mantar da ekleyeceğim.

Afiyet olsun, kalori olmasın.

Sevgiler,

Gülşah


Hiç yorum yok: