22 Mart 2012 Perşembe

Tarif : Kara Lahana Çorbası



Sevgili diyet dostları ,

Diyeti sıkıcı hale getirmemek için sürekli yeni şeyler denemek bende bir alışkanlık oldu... iyi ki de oldu :-)

Aslında bu tarifi de koymakta biraz tereddüt ettim…Seveni ne kadardır bilmiyorum ama ben de hayatımda ilk defa kara lahana pişirdim, belki birçoğunuz için de durum aynıdır. Neyse sonuç olarak ‘değişiklik iyidir’ dedim ve tarif karşınızda ;

Malzemeler :
Bir demet kara lahana
2 adet soğan
5-6 diş sarımsak
2 adet taze kırmızı biber
1 kaşık zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı Tukaş acı biber sosu/ ya da biber salçası
1 domates rendesi
1 yemek  kaşığı mısır unu
2 yemek kaşığı soya sosu
Et suyu
Karabiber, tuz
Seyir döneminde olmayanlar az miktarda aşurelik buğday, nohut, barbunya ya mısır seçeneklerinden birini ya da birkaçını ekleyebilir yukarıdaki malzemelere.

Kara lahanaları ince kıyarak (1-2 cm) 10 dk. suda haşladıktan sonra kevgir ya da süzgeç kullanarak bir kenara alıyoruz. Tencereye doğradığımız soğan ve sarımsağı 1 kaşık zeytinyağında birkaç dakika çevirdikten sonra salçalarımızı ve domates rendemizi ekliyoruz.Biraz daha kavurup, ince kıyılmış kırmızı biberi, lahana, et suyu, soya, mısır unu,karabiber ve tuzu ilave ederek tencereyi suyla dolduruyoruz. Kısık ateşte 30-40 dk pişirmek yeterli. Biz beğendik umarım siz de beğenirsiniz.

Afiyet olsun, kalori olmasın :-)

Sevgiler ,
Gülşah

1 yorum:

...Bebişlerim... dedi ki...

Ben kaçkiloda başladığınızn çok merak ettim ?