29 Ocak 2012 Pazar

Tarif : Enfes bir sebze çorbası, hem de en diyetinden !

Diyet yapanlar olarak, tatsız tuzsuz otlarla ya da light ürünlerle beslenmek zorunda değiliz arkadaşlar… Bugün size lezzetten vazgeçmeden ve kalori stresine de girmeden yiyebileceğiniz basit bir çorba tarifi vereceğim.

Malzemeler :

-Brokoli  (1 yemek tabağı kadar)
-Karnabahar (1 yemek tabağı kadar)
-1 havuç
-1 büyük soğan
-5-6 diş sarımsak
-1 adet taze kırmızı biber
-1 rendelenmiş domates
-Et suyu ya da bulyon
-1 yemek kaşığı kaşık mısır unu
-1 yemek kaşığı zeytinyağı
-Dereotu ya da maydanoz, tuz, arabiber, fesleğen, kimyon, kırmızı pul biber
-İsteğe göre 1 çay bardağı light süt ( çorbalarda kremamsı lezzeti sevenler için)

Tüm sebzelerimizi büyük olmayan parçalar halinde doğruyoruz.1 kaşık zeytinyağında, 1 kaşık mısır ununu 2 dakika kavuruyoruz.Rendelenmiş domatesimizi ekleyip ekleyerek  1 dk. daha çeviriyoruz.Tüm sebzeleri ilave edip göz kararı ama tencereyi dolduracak kadar su ekliyoruz. Maydonoz ya da dereotu hariç tüm baharatlarımızdan birer tutam ekliyoruz.Ben derin dondurucuda sakladığım gerçek et suyu kullanıyorum yoksa bulyon da ekleyebilirsiniz.Ağzı kapalı, altı kısık şekilde sebzeler birbirine iyice karışıncaya kadar – bu da yaklaşık 1,5 saat- pişiriyoruz. Daha kısa süreli pişirim için düdüklü tencere tercih edebilirsiniz. Arzuya göre süt ilave edip, blendardan geçiriyoruz. Birkaç dakika daha piştikten sonra ince kıyılmış maydanoz ya da dereotunu ilave ediyoruz.Ben dereotu kullandım, çok lezzetli oldu, öneririm. Ayrıca çorbaya diyet listemizdeki yasak olmayan her türlü sebzeyi ilave etmeniz de mümkün.

Afiyet olsun, kalori olmasınJ

Sevgiler,

Gülşah

25 Ocak 2012 Çarşamba

Dukan 2.Evre : Seyir Dönemi

Merhaba,

3 ya da 4 gün önce atak evresine başlayanlar için bugün diyetimizin 2.aşaması olan Seyir dönemini anlatacağım. Seyir dönemi asıl kilo kaybının yaşandığı ve süresini kişinin vermek istediği kilonun belirlediği dönem. Yani 3 kilo vermek isteyen bu dönemi 3 kilo verene kadar sürdürüp 3.aşamaya geçiyor.Daha fazla kilo vermek isteyen için seyir dönemi tabii ki daha uzun sürüyor. Ama en başta hatırlattığımı tekrar hatırlatmak istiyorum, asıl olan koruma aşaması olan 3.ve 4.evreye geçebilmek… yani bunu yapabilen %50’inin içine girebilmek J

Seyir döneminin, verilmek istenen kiloya göre uygulama şekilleri var ; hedeflerinize göre birini seçebilirsiniz…

*5 gün saf protein- 5 gün sebze+ protein dönüşümlü ( çok kısa vadede sonuç almak için ve çok yüksek kilolular)
*1 gün saf protein- 1 gün sebze+ protein dönüşümlü ( etkisi daha yavaş, takip etmesi daha kolay,daha az bıktırıcı)
*Haftanın 2 günü saf protein - 5 günü sebze+protein
*haftanın 2 günü saf protein diğer 5 günde diyet yapmadan normal beslenme( kalça ve baldırlardan zayıflamak isteyenler için, mezoterapiyle öneriliyor)

Ancak yılların istatistiklerine dayanarak Dukan 1+1 önerdiğini söylüyor, kendi satırlarıyla aktarıyorum;

“kilo fazlası olan kişi bir an gelip rejime başlamaya karar verdiğinde,benliğine egemen olan bu itici gücün hem çok kuvvetli hem çok kırılgan olduğunu, devamlılığını sağlamanın en iyi yolunun  onu son derece  kesin, basit, sınırlandırılmış, çerçevesi çizilmişi, somut ve olabildiğince az pazarlık konusu olabilecek biçimde uygulamak olduğunu bilir. Bu nedenle, sizden bana güvenmenizi ve bu seyir evresini 1 gün Saf Protein + 1 gün Protein ve Sebze olarak uygulamanızı istiyorum”

Daha önceki yasaklı olmayan listemize ilave olarak aşağıdaki sebzeleri ekliyoruz.(Protein listesi için bkz Atak Evresi) Protein ve sebzeli günlerde her ikisini bir arada tüketmek artık mümkün..Saf protein günlerinde ise sadece proteinli listemiz geçerli olmaya devam edecek.

Yasaklı olmayanlar:

-Domates  
-Salatalık
-Turp
-Ispanak
-Kuşkonmaz
-Pırasa
-Taze fasulye
-Lahana
-Mantar
-Kereviz
-Tüm salata türleri
-Hindiba
-Pazı
-Patlıcan
-Kabak
-Havuç ve pancar (şekerli olduğu için her öğünde tüketmemek koşulu var)
-Sebzeler haşlama ,ızgara,buharda pişirilebilir. Vitamini en iyi koruyan yöntem buharda pişirmeymiş…Salçalı yani bizim usul pişirmek isteyenlere 1 kaşık zeytinyağı ve salça ile gayet lezzetli pişirildiğini söyleyebilirim.Baharatları atlamayalım tabii …
-Günde 2 kaşık yulaf kepeğimizi yemeye devam edebiliyoruz.
-Salatalar yağsız olmalı diyor ama 1 tatlı kaşığı  bitkisel yağa izin var.( Bkz salata sosu tariflerime)

Sınırsız yeme kuralımız devam ediyor ama yine de abartmıyoruz J doyacak kadar yiyoruz…

Yasaklılar:

-Patates,pirinç, mısır, bezelye, nohut, bakla, mercimek,börülce ve enginar…

Bu evrede sebze yemeye başladığımız için vücud sıvı tutabiliyor  1 kilo geri alınabilir merak etmeyin , giden kilo yağlardan gitti, gelen sadece sıvı….Örneğin ben sebzeli döneme geçtiğim ilk 2 günde 1 kg’a yakın geri alıp, sonraki birkaç günde tekrar verdiğim kiloya döndüm…

Süperiz devam !!!!

Sevgiler ,
Gülşah

24 Ocak 2012 Salı

Diyetteyim demeyin, İzmir köfte yiyin!

Sevgili arkadaşlar,

Atak evresindeki ya da  sonrasındaki saf protein günlerinde, kendimizi sadece kuru ızgaralara mahkum etmemek için size bir alternatif önereceğim.Aslında vereceğim tarif ya da tarifler hepimizin bildiği ve yaptığı türden… tek farkı ben sizlerle kalorisi oldukça düşürülmüş hallerini paylaşıyor olacağım. Diyet yapmasanız da, tarifleri denemenizi öneririm, lezzetten vazgeçmeden yağsız beslenmenin mümkün olduğunu keşfedebilirsiniz …

Bugünkü tarifim İzmir Köfte …

Herkesin bildiği ve kendi damak tadına göre yaptığı köfteyi burada anlatmayacağım. Her zamanki yönteminizle pişirirken, yağsız kıyma kullanmak ve içine ekmek koymamak yeterli olacak…geri kalan tüm malzemeleri-soğan-sarımsak-maydanoz-yumurta ve tüm baharatlar- herkes zevkine göre ekleyebilir.Ekmeksiz olmaz derseniz alternatif olarak 1 kaşık mısır unu ekleyebilirsiniz ama kızartma olmayacağı ve bu nedenle dağılmayacağı için buna da gerek yok bence…

Sosu için malzemelere gelince;

3 adet iri doğranmış soğan
5-6 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası ( Tukaş’ın acı biber sosunu öneririm, hem adı gibi acı değil, hem de çok lezzetli)
5-6 kaşık soya sosu
Kimyon-kekik-karabiber-zerdeçal-fesleğen
1,5 bardak su..

Baharatlar konusunda püf nokta ; her birinden az miktarda ve hiç birinin aroması diğerininkinin önüne geçmeyecek şekilde kullanmak en idealidir. Tüm yemeklerde bu geçerlidir …Zerdeçalin et ve tavuk yemeklerine lezzet kattığını ve tüm onkologların önerdiği baş anti kanserojenlerden olduğunu belirtmek istiyorum. Ben bir süredir toz halini, yaptığım tüm yemeklerde 1 tatlı kaşığı kadar kullanıyorum, öneririm.

Soya sosu, uzak doğu mutfağıyla özdeşleştiğinden önyargılı olanlarımız olabilir. Ancak baharatlardaki kuralı uyguladığımızda, yani az miktarda ve tadı diğerlerini bastırmayacak şekilde kullandığımızda et ve tavuklar için vazgeçilmezdir.  

Tüm malzemeleri karıştırıp salçalı sıvımızı elde ediyoruz.Köfte,soğan ve sarımsakları  bir fırın tepsisine dizip, sosunu döküyoruz.Tepsinin ağzını folyo ile örtüp, önceden ısıtılmış fırında 180 C’de – 1,5 saat pişiriyoruz… Soğan bol olmasına karşın köfteyle o kadar güzel karamelize olacak ki, sizi hiç rahatsız etmeyecek. Aynı tarifi tavuk etiyle de yapmak mümkün…

Afiyet olsun, kalori olmasın J

Sevgiler,

Gülşah

23 Ocak 2012 Pazartesi

Tarif : Kalorisiz salata sosu (ot yemeyelim, salata yiyelim!)

Birkaç maruldan oluşan salata 20 kalori iken, birkaç kaşık yağ eklendiğinde kalorisi 280’e çıkıyormuş. Yani tencere boyutunda salata yiyip, kilo veremememizin en önemli sebebi YAĞLAR arkadaşlar…

Diğer yandan, yağsız-tuzsuz salataları yediğimizde, tarladan toplanıp doğrudan masaya gelmiş yeşillikleri otlamış gibi bir hisse kapılıyoruz. Tabii bu tüketim şekli de ‘bir trene bakmadığımız kaldı' durumları doğuruyor doğal olarak J

Size vereceğim alternatifli salata sosu tarifi hoşunuza giderse bu dertten kurtulabilirsiniz.

Temel malzememiz hardal ve balsamic sirke ve/veya limon… Hardala birçok kişinin mesafeli yaklaştığını tahmin ediyorum. Yalnız bu sostaki miktarlarını kendi ağız tadınıza göre ayarladığınızda hardalın aslında çok lezzetli olabileceğini fark edebilirsiniz.
Restoranlarda yediğiniz bir çok sosta kullanılıyor…

Malzemeler ;

- 1 yemek kaşığı Dijon hardalı (baharat sevenler için Migros’ta satılan Bornier marka maydanozlu ve sarımsaklı hardalı da öneririm, acı değil tatlı bir hardal)
-5 çorba kaşığı balsamic sirke ve/veya limon
-1 kaç yemek kaşığı maden suyu
-1 tatlı kaşığı nar ekşisi
-Bol fesleğen ( baharat şeklinde)
-Ben kullanmıyorum ama 1 yemek kaşığı yağ eklemeye izin var.
-Bu malzemeleri karıştırarak salata sosunu elde edebileceğiniz gibi, daha mayonezimsi bir tat için 2 kaşık da light yoğurt ekleyin. Ben bu şekilde yapıyorum, oldukça lezzetli oluyor.
-Balsamic sirke sevmeyenler, yerine limon kullanabilirler… Ya da sadece yoğurt ve hardal kullanarak da lezzetli sos elde edebilirsiniz.
-Yukarıdakiler Dukan ölçüleri; elbette içinde nar ekşisi yoktuJ, şekerli olduğu için sadece 1 tatlı kaşığı eklemeyi denedim; sosun aromasını çok arttırdı.Ya da maden suyunu biraz arttırarak kıvamını seyreltmek sosun tadını bozmuyor…Farklı baharatlar sevenler dilediklerini ekleyebilirler, örneğin sarımsak gibi...
-Özetle, herkes kendi ağız tadına göre yukarıdaki malzemeleri arttırıp- azaltarak, sevmediklerini çıkararak kendisi için en ideal lezzeti yakalayabilir.
-Sebzesiz günlerde, sadece maydanoz ve soğandan oluşan salatalarda, sebzeli günlerde çok çeşitli malzemeyle hazırlayacağınız salatalarda kullanabilirsiniz.
-Rengi sizi yanıltmasın J gerçekten lezzetli oluyor ! Yağsız yediğinizi hiç anlamayacağınızı garanti ederim….


Afiyet olsun, kalori olmasın J

Tarif : Yulaf Kepeği Ekmeği

Malzemeler :
2 yemek kaşığı yulaf kepeği (Migros ve Arifoğlu’nda var)
1 yumurta
1,5 yemek kaşığı beyaz peynir ya da lor peyniri,
1/2 çay bardağı ligth süt(yoğurt da olabilir biraz daha sert oluyor)
İsteğe göre bol maydanoz ya da dereotu,tuz, kekik, karabiber ve fesleğen

Tüm malzemeyi karıştırıp, karışımı 1 kaç damla yağla yağlanmış teflon tavaya yayın, kısık ateşte ağzını kapatarak, 5 dakika bir tarafını pişirdikten sonra çevirerek diğer tarafını pişirin.

Resimdeki ekmeği 2 ölçüden yaptım, dilerseniz siz de ölçüyü arttırıp 1 haftaya kadar buzdolabında saklayabilirsiniz. Dilediğiniz miktarı ekmek kızartma makinesinde kızartıp yiyebilirsiniz. Yapımı 5 dakika sürdüğünden, ben akşamları karışımı hazırlayıp, sabah pişirmeyi tercih ediyorum, böylece taze taze yeniyor. 1 ölçüden yaptığınız ekmeyi gün içinde tüketebilirsiniz.Yumurtanın sadece beyazıyla yapmanız da mümkün…
Afiyet olsun, kalori olmasın J
Sevgiler,
Gülşah

22 Ocak 2012 Pazar

Dukan 1.Evre : Atak Evresi

Diyetin en önemli aşaması olduğu için yazım biraz uzun ama özünü sizler için özetlemeye çalıştım.

14 gün önce 8 kişi başladığımız ve ortalamada 2 ila 4’er kg verdiğimiz Dukan diyetinin kolay yanları; kalori hesaplarının, kibrit kutusu ölçülerinin ya da saat 11:de yenecek ara öğün rutinlerinin olmayışı şeklinde sayılabilir.Yasak olmayan her şeyi, öğün atlamamak koşuluyla sınırsız ve dilediğiniz saatte tüketebiliyoruz.Tabii bunu kötüye kullanmamak şartıyla J Atak evresinde sadece proteinle beslenmek kimilerimiz için daha zorlayıcı olabilir.

Dukan rejimi 4 ana evreden oluşuyor ;

1.Evre : Atak Evresi : Sadece saf protein tüketiliyor.
2.Evre : Seyir Evresi : Saf Protein + protein sebze birlikte
3.Evre : Vazgeçilmez geçiş dönemi
4.Evre : Koruma dönemi

Dukan diyetiyle 5 milyondan fazla kişinin zayıfladığı söyleniyor, uzun yıllar yaptığı istatistiklere göre, ilk 2 evreyi uygulayanların ancak %50’si 3.ve 4. Evrelere geçebiliyormuş, bunu başaranların %85’i de verdikleri kiloları geri almıyormuş.Bu evrelere geçemeyenlerin aldığı sonuç malum Sibel Can’ınkine benziyormuş (benzetmeyi ben yaptım Dukan değil)

Neyse ben size önce Atak Evresi’nden bahsedeceğim, sırasıyla da diğer evreleri özetleyeceğim. Koca bir kitabı okumanıza gerek kalmayacakJ

Atak döneminde yasak olmayan tüm proteinlerden sınırsız şekilde yiyebiliyoruz. İdeal süresi kişiden kişiye değişmekle birlikte 10 kilonun altında zayıflamak isteyenler için 1 ila 3 gün, daha fazla zayıflamak isteyenler için 10 güne kadar çıkabilir. İdeal kilonuzu en iyi siz bilirsiniz, yine de çeşitli parametrelerle hesaplamak isterseniz www.regimdukan.com sitesine girip anketteki soruları cevaplayarak da hesaplatabilirsiniz.

Süresini belirleyeceğiniz Atak evresinden–önerim 3 ila 4 gün- sonra ise Seyir Evresine geçip, 1 gün sadece protein, 1 gün protein ve sebzeyi birlikte tüketeceğiz. Saf protein diyetini ağır bulanlar Seyir Dönemi’nde, haftanın 2 günü saf protein (örneğin Salı ve Perşembe günleri)+5 gün protein ve sebze tüketebilirler.

Bu işi ciddi yapacaklar için uyarım ; en ufak bir kaçamak olmamalı diyor Prf.Dukan..

Aşağıda göreceğiniz gibi yasak olmayan liste çok kalabalık ve garanti ederim ki hiç aç kalmayacağınız bir diyet uyguluyor olacaksınız.Ve 1.haftanın sonunda, verdiğiniz kiloların özellikle göbek ve bel çevresi simitlerinden gittiğini fark edeceksiniz. Yani çatır çatır yağ yakıyor olacaksınız J

Atak Evresi : Yasaklı Olmayan Liste :

_Yağsız sığır ve dana etleri (ızgara-haşlama-fırın-marine olabilir ama kesinlikle yağsız pişmeli )
-Köfte -ciğer-dil ( köfte yağsız kıymadan, ekmeksiz olmalı)
-Balık ve tüm deniz ürünleri (aynı pişirme yöntemleri)
-Tavuk ve hindi eti (derisi yenmeyecek)
-Yağsız jambon (salam sevenler için Pınar de light hindi etli salam kahvaltıda alternatif olabilir)
-Yumurta (haşlama-yağsız omlet (kolestrol sorunu yoksa sayısında sınır yok)
-Yağsız yani light yoğurt,beyaz peynir,süt,ayran,diyet kola
-1,5 litre su (yemek sırasında da içilmesi çok önemli)
-İsteğe bağlı ancak günde 1,5 çorba kaşığı yulaf kepeğini şiddetle tavsiye ediyor. Ben de ediyorum, hem bağırsakları temizliyor, hem de en çabuk şişen tahıl olduğu için tok tutuyor... Doğrudan yoğurda karıştırabileceğiniz gibi, benim peynirle yaptığım ve ilk 2 evrede ekmek olmadığı için, ekmek yerine de geçen tarifini deneyebilirsiniz. Detaylı tarifini vereceğim.
-Şekersiz çay – sınırsız
-Kahve de öyle ( sütlüyse light kullanılmalı)
-Sirke, soğan, sarımsak, maydanoz, baharatlar, limon, hardal, tuz, diyet ketçap, salatalık turşusu (turşu sebze yerine geçmeyecek miktarda olmalı)
- Özellikle baharatlar beyne tokluk hissi de verdiğinden bol miktarda kullanılmalı. Maydanoz –soğan ve balsamic sirke/limonla yapılmış salatanın sebze olmayan günlerde imdada yetiştiğini söylemeliyim.
-1,5 kaşıkla pişireceğiniz yulaf kepekli ekmeğin yarısıyla birlikte, diyet beyaz peynir, 1 haşlanmış katı yumurtayla ettiğiniz kahvaltının sizi öğlene kadar nasıl tok tutacağına şaşıracaksınız. Ekmeğinizin kalanını günün diğer öğünlerinde tüketebilirsiniz.

YUKARIDA OLMAYAN HERŞEY İLK 3 GÜN YASAK !!!
NE KADAR VE HANGİ SIKLIKTA İSTERSEK YİYEBİLİRİZ.
ASLA ÖĞÜN ATLAMIYORUZ.
KOLESTROL SORUNU OLANLAR YUMURTANIN SARISINI DEĞİL BEYAZINI TÜKETEBİLİR.

Peki neden saf protein ? Açıklaması şu: İnsan vücudundaki karbonhidrat, yağ ve protein oranı 5-3-2 şeklindedir.Bu orana sadık kalarak beslenmek, kilo almayı kolaylaştırır. Bu oranda değişiklik yaparak, besinlerin randımanını düşürmek ve kalori emilimini azaltmak, tek yönlü beslenmekle mümkün olabilir. Sadece karbonhidrat ve yağ alarak tek yönlü beslenmek vücut için zararlıdır ancak tek yönlü beslenme sadece protein alarak mümkün olabilir. Protein kaynaklı beslenmede, vücut sadece bu besinleri sindirmeye programlanmadığı için, bundaki kaloriden tam olarak yararlanmaz. Yağ ve şeker çok az kalori harcanarak sindirildiği halde, proteinlerin sindirilmesinde çok daha fazla kalori harcar.Yani yağ ve şeker yerken, yediklerimizin büyük kısmı yüksek kaloriyle vücudumuza yerleşirken, proteinlerin enerjisi daha yerken azalmış oluyor. Son olarak da iştah kesici olduklarından uzun süre toklu hissi veriyorlar.
Sorularınız olursa yorumlarınızda paylaşın lütfen.
Sevgiler,

Gülşah

20 Ocak 2012 Cuma

Dukan'a Hazırlık

Sevgili arkadaşlar,

Pazartesi günü Dukan'la ilgilenenler için listeleri ve tarifleri paylaşmaya başlıyorum. Haftasonu alışverişlerinizi yapın lütfen. Ligth süt, yoğurt,beyaz peynir, Migros'tan yulaf kepeği (büyük Migros'larda un reyonunda var) Bunun dışında yağsız olan dilediğiniz kırmızı, beyaz etler, yumurta, her türlü balık, her türlü deniz ürünleri alışveriş sepetinizde olsun lütfen !

Sevgiler,

Gülşah

19 Ocak 2012 Perşembe

Hazır mısınız?

Günaydın,

Şimdi hikayenin başına dönüyorum ve facebook bile kullanmaktan acizken nasıl blog sahibi olduğumu birkaç satırla anlatmak istiyorum.


Efendim biz yılbaşındaki ev partimizde 101 çeşit meze ve yemeği yerken, diğer yanda partiye siyahları giyip gelmiş ve karı- koca yaptıkları diyetle oldukça incelmiş kuzenlerimiz Güngör ve Çiğdem’e kıskançlıkla- pardon tabii ki yok öyle bir şey- imrenerek bakakaldık. Klasik ‘ayyy ne güzel zayıflamışsanız !’ ‘ne yaptınız!’ ‘süper olmuşsunuzzzz’ geyiklerinden sonra formüllerini öğrendik ki Dukan’cılarmış kendileri….böyle tanıştık Dukan amcayla… içimizden ‘hangi dukkandı sizinki’ türünden ilkokul 1 esprileri de çıktı ama neyse… şimdi hepsi bizim Dukan’dalar J


Dukan ve benzeri diyetlerden günlük yazılarımda bahsedeceğim, zaten eminim ki bu konularla yatıp kalkanlar ya şuan bu diyeti yapıyordur, ya yapmıştır ya da bunun kız ve erkek kardeşleri olan Karatay, Sibel Can,Gülben Mesut Yar, lahana çorbası diyetlerinden birini takip ediyordur. Etmiyorsanız da, sizde bu potansiyeli görüyorum, en azından Nisan_Mayıs civarlarında J


Neyse bu gazla ‘eeee kaybedecek neyim var; en fazla bir kaç kilo yağ ’ dedim ve hemen kitabı ediniverdim. Ama bir farkla, bu ıstırabı tek başıma yaşamaktansa, sürükleyebildiğimi yanımda götürüvereyim bari dedim; sonra bir baktık 8 kişi olmuşuz. 1.haftanın ortalarında bir kişi daha eklenince 9, 1.haftanın sonunda 1.kişiyi kaybedince yine 8 kişilik bir diyet komünü oluvermişiz…


Ve fark ettim ki, birlikte yemek, yani pardon yiyememek, alışveriş listelerini birlikte oluşturmak, fikirler, tarifler paylaşmak insanı bir farklı motive ediyor. Herkes birbirine orasını burasını, yani göbeğini, simitlerini gösterip ‘gördün mü bak tam buradan eridi’ geyikleri yapıyor. Övgüyü aldıkça da o gazla diyete devam….Yani bu ortam az buçuk, her hafta diyetisyenin tartısına çıkıp hesap vermenin benzeri bir etki yaratıyor. 2 farkla ; bu paylaşım için seans başına 150 tl-200 tl ödemiyorsunuz, bir de kimseyi zorla tartmıyoruz, tabii isteyen herkes paylaşabilir tartı sonuçlarını J


Bu fikrimden birkaç kişiye bahsetmiştim ki, isimlerini anmadan geçemeyeceğim, sevgili ikidelikadın Pınar ve Nuray, doğum günü hediyesi olarak benim için her şeyi yapıvermişler bile, siteyi almış, blogumu hazırlamışlar, facebook’ta ve tweeter’da grupları açmışlar… onlar böyle bir şeyi yapmasa, ben daha uzun süre bu projeyi tasarlamayı sürdürürdüm..biraz armut piş ağzıma düş durumları oldu yani…


Özetle , işte böyle daldım bu mecralaraaa… sonumuz hayrolaaaaa J


Sevgiler,
Gülşah

18 Ocak 2012 Çarşamba

Merhaba

Eğer şuan bu satırları okuyorsanız bizdensiniz demektir ☺ Hoş geldiniz !

Diyet gibi sıkıcı ve hayattan aldığımız zevki azaltan bir olguyu biraz daha katlanabilir hale getirmenin yollarını birlikte arayacağız…. Hepimizin farklı yaşları, cinsiyetleri, fiziksel özellikleri, zevkleri, hobileri varken belki de en cok ortak noktamiz bu konuda var;


Sürekli alıp-verdiğimiz kilolarımız,
Bir diyetçiden diğerine koşuslarımız,
Çeşit çeşit listelerimiz,
Kalori hesaplarımız,
Tartılardan ve aynalardan kaçışlarımız,
Sürekli gözümüze takılan göbeklerimiz, kalçalarımız, simitlerimiz,
Gönlümüzce yiyemediklerimiz,
Kıtlıktan çıkmış gibi yediklerimiz,
Yedikten sonra çektiğimiz vicdan azaplari,
Dar gelen pantolonlarımız,
Yapamadığımız alışverişler,
Light bisküviler,sütler,peynirler,
Light tarifler,
Ara ogunlerde kuş kadar yediklerimiz,
Tencere büyüklüğünde salatalar,
Koşu bantlarında geçirdiğimiz saatler,
Liposuction hayallerimiz ve daha bir sürü madde....

Evet kadınlar daha fazla ama artık erkeklerin de hakkında en çok konustuğu konuların başında futbol ve seksten sonra yemek ve diyet geliyor olmali:-) 


Yanliş anlaşılmasın,  tüm bu can sıkıcılıklara elveda diyebileceğimiz sihirli formüllerim ya da yepyeni haberlerim yok ne yazik ki, gören,duyan olursa bana da söylesin lütfen :-(  
Moralinizi daha fazla bozmak istemiyorum ama bizler - ki kendimizi ‘’ su içsem de yarıyor- napayım’’cılar olarak da ifade edebiliriz - bu konuları asırlardır konuşmaya, listeleri elden ele dolaştırmaya, her salı bir diyeti bırakıp sonraki pazartesi bir diğerine başlamaya alışmışız ve özetle tıpkı bir şarkı misali ‘Biz Diyete Mecburuz’ !  Kimimiz birkaç gün, kimimiz haftalar, kimimiz aylarca, kimimiz rutin aralıklarla diyetli bir hayatı yaşıyoruz, yaşayacağız...


Bir dakika ; bunlar çok iç karartıcı ve sıkıcı geldiyse , güzel haberlere geçeyim… bunları yaşamaya devam edeceğiz dedim ama bir farkla …


Kilit kelime : ''Paylaşmak'' Neleri mi ? Bu blogda diyet yaparken yalnız olmadığımızı, aynı saatte, aynı dakikada, o bir dilim pastayı, bir parça bitteri yiyemeyen birileri daha olduğunu bilerek teselli olmayı, verdigimiz herbir gramda duyduğumuz mutluluğu, yaptığımız kacamaklari paylasmayi, bunu yaparken de hep birlikte eğlenmeyi umuyorum. Tabii mümkün olduğunca sizlerle yararlı alternatif diyetler, diyet tarifleri de paylaşmaya çalisacağım. Blog takipçileri de tariflerini, diyet önerilerini, kim ne yemiş, ne yememiş, kim çelik gibi irade göstermiş, kim kendini tutamamış, kim kaç kilo vermiş, kim almış, nasıl yapmış, nasıl yapamamış yazılarını, yorumlarini, itiraflarını  bizlerle paylaşırsa süper olurrrr!!! 

Kimbilir çok yakında  haftanın ‘en’lerini seçeceğimiz, makarasını geçeceğimiz kısacası zayıflarken de şişmanlarken de eğleneceğimiz, her konunun geyiğini de yapabileceğimiz ve bu sayede kilolarımızı, diyetlerimizi zihnimizin en arkasına atmamayı birlikte başaracağımiz bir diyetliler komününü oluşturmuş oluruz ! Tekrar hoş geldiniz ! Yaşasın diyet kardeşliği :-)

Sevgiler,

Gülşah