23 Ocak 2012 Pazartesi

Tarif : Yulaf Kepeği Ekmeği

Malzemeler :
2 yemek kaşığı yulaf kepeği (Migros ve Arifoğlu’nda var)
1 yumurta
1,5 yemek kaşığı beyaz peynir ya da lor peyniri,
1/2 çay bardağı ligth süt(yoğurt da olabilir biraz daha sert oluyor)
İsteğe göre bol maydanoz ya da dereotu,tuz, kekik, karabiber ve fesleğen

Tüm malzemeyi karıştırıp, karışımı 1 kaç damla yağla yağlanmış teflon tavaya yayın, kısık ateşte ağzını kapatarak, 5 dakika bir tarafını pişirdikten sonra çevirerek diğer tarafını pişirin.

Resimdeki ekmeği 2 ölçüden yaptım, dilerseniz siz de ölçüyü arttırıp 1 haftaya kadar buzdolabında saklayabilirsiniz. Dilediğiniz miktarı ekmek kızartma makinesinde kızartıp yiyebilirsiniz. Yapımı 5 dakika sürdüğünden, ben akşamları karışımı hazırlayıp, sabah pişirmeyi tercih ediyorum, böylece taze taze yeniyor. 1 ölçüden yaptığınız ekmeyi gün içinde tüketebilirsiniz.Yumurtanın sadece beyazıyla yapmanız da mümkün…
Afiyet olsun, kalori olmasın J
Sevgiler,
Gülşah

Hiç yorum yok: