Birkaç maruldan oluşan salata 20 kalori iken, birkaç kaşık yağ eklendiğinde kalorisi 280’e çıkıyormuş. Yani tencere boyutunda salata yiyip, kilo veremememizin en önemli sebebi YAĞLAR arkadaşlar…
Diğer yandan, yağsız-tuzsuz salataları yediğimizde, tarladan toplanıp doğrudan masaya gelmiş yeşillikleri otlamış gibi bir hisse kapılıyoruz. Tabii bu tüketim şekli de ‘bir trene bakmadığımız kaldı' durumları doğuruyor doğal olarak J
Size vereceğim alternatifli salata sosu tarifi hoşunuza giderse bu dertten kurtulabilirsiniz.
Temel malzememiz hardal ve balsamic sirke ve/veya limon… Hardala birçok kişinin mesafeli yaklaştığını tahmin ediyorum. Yalnız bu sostaki miktarlarını kendi ağız tadınıza göre ayarladığınızda hardalın aslında çok lezzetli olabileceğini fark edebilirsiniz.
Restoranlarda yediğiniz bir çok sosta kullanılıyor…
Malzemeler ;
- 1 yemek kaşığı Dijon hardalı (baharat sevenler için Migros’ta satılan Bornier marka maydanozlu ve sarımsaklı hardalı da öneririm, acı değil tatlı bir hardal)
-5 çorba kaşığı balsamic sirke ve/veya limon
-1 kaç yemek kaşığı maden suyu
-1 tatlı kaşığı nar ekşisi
-Bol fesleğen ( baharat şeklinde)
-Ben kullanmıyorum ama 1 yemek kaşığı yağ eklemeye izin var.
-Bu malzemeleri karıştırarak salata sosunu elde edebileceğiniz gibi, daha mayonezimsi bir tat için 2 kaşık da light yoğurt ekleyin. Ben bu şekilde yapıyorum, oldukça lezzetli oluyor.
-Balsamic sirke sevmeyenler, yerine limon kullanabilirler… Ya da sadece yoğurt ve hardal kullanarak da lezzetli sos elde edebilirsiniz.
-Yukarıdakiler Dukan ölçüleri; elbette içinde nar ekşisi yoktuJ, şekerli olduğu için sadece 1 tatlı kaşığı eklemeyi denedim; sosun aromasını çok arttırdı.Ya da maden suyunu biraz arttırarak kıvamını seyreltmek sosun tadını bozmuyor…Farklı baharatlar sevenler dilediklerini ekleyebilirler, örneğin sarımsak gibi...
-Özetle, herkes kendi ağız tadına göre yukarıdaki malzemeleri arttırıp- azaltarak, sevmediklerini çıkararak kendisi için en ideal lezzeti yakalayabilir.
-Sebzesiz günlerde, sadece maydanoz ve soğandan oluşan salatalarda, sebzeli günlerde çok çeşitli malzemeyle hazırlayacağınız salatalarda kullanabilirsiniz.
-Rengi sizi yanıltmasın J gerçekten lezzetli oluyor ! Yağsız yediğinizi hiç anlamayacağınızı garanti ederim….
Afiyet olsun, kalori olmasın J
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder