Selamlar ,
Bugünkü tarifim Çin usulü sebzeli tavuk; Çin yemeği tatmayanlar da denemeli, bence pişman olmayacaklar. Tüm sebze miktarlarını net olarak yazmadım, pişirmek istediğiniz porsiyona ya da zevkinize göre ekleyip çıkaracağınız sebzelere göre göz kararı kullanabilirsiniz.
Malzemeler :
Yağsız tavuk eti
Karnabahar
Brokoli
2 adet domates rendesi
1 tatlı kaşığı biber salçası (Tukaş acı biber sosu)
1 adet havuç
1 adet iri soğan
5-6 diş sarımsak
Mantar
Soya filizi ( marketlerde satılan küçük konservelerden 1 adet)
2 adet yeşil ya da kırmızı biber
1 kaşık zeytinyağı
6-7 yemek kaşığı soya sosu
Zerdeçal, kekik, karabiber, pul biber, kimyon, fesleğen
Elma dilimleri şeklinde doğranmış soğanlarımızı, ince daire dilimler halinde doğradığımız havuç ve sarımsağımızı zeytinyağı ve soya sosunda 2-3 dakika kavurduktan sonra, domates rendesi ve salçamızı da ekleyerek toplamda 5-6 dakika çeviriyoruz.Kolay pişmesi için küçük doğradığımız karhanabahar, brokoli ve biberlerimizi ekleyip 5-6 dakika daha pişiriyoruz. Pişmiş mantar kullanıyorsanız sonradan ekleyebilirsiniz, çiğ ise karnabahar ve brokililerle aynı anda pişirebilirsiniz. Soya filizi pişmiş olduğundan en son eklenebilir.Son olarak tüm baharatlarımızdan birer tutam ilave ediyoruz.
Sebzeleri diri seviyorsanız daha az, iyice pişmiş seviyorsanız altını biraz kısarak kendi suyu ve buharıyla, dibini tutmaması için ara sıra çevirerek bir süre daha pişirebilirsiniz. Sebzeler pişerken, ayrı bir tavada ince şeritler halinde doğranmış tavuğumuzu yine 1-2 kaşık soya sosunda pişene kadar kavuruyoruz. Tavukları sebzelere ekleyip, lezzetlerinin karışması için birkaç dakika daha kavurduktan sonra servis edebiliriz.
Pişirmesi sizden, her zamanki gibi lezzet garantisi benden J
Afiyet olsun, kalori olmasın.
Sevgiler,
Gülşah
1 yorum:
Diyetisyenler
Pilates Suadiye
Diyetisyenler
Pilates Suadiye
Power Plate
Yorum Gönder